

### Course Schedule - time reflects 2 on 1 instruction

### Day 1 - Core Module

#### **Learning Objectives:**

In this required module, students will develop fundamental skills to set a solid foundation to build and expand their UAS Operations. Special attention will be given to applying safety practices during flight and basic proficiency and knowledge of UAS flight operations.

0 00 111		
9:00 AM	(¹round	instruction

- i. Part 107 highlights
- ii. Aircraft/personal documents
- iii. Aircraft safety
- iv. Aircraft systems
- v. UAS system app overview

11:00 AM	Lunch provided
12:00 PM	Travel to location/Set up
1:00 PM	EP1 Basic/Intermediate/Advanced manuevers over cones (1 hour flight time per student)
3:00 PM	EP 2 Basic/Intermediate/Advanced manuevers over cones (1/2 hour flight time per student)
4:00 PM	EP3 Solo (1/2 hour flight time per student)
5:00 PM	EP 4 Buckets (1 hour flight time per student)
	i. Single Pilot - Wood Stands
	ii. Crew Resource Management - Bucket Trees

#### •

# **Day 2 - Advanced Sensor Operations**

Conclude for day

#### **Learning Objectives:**

7:00 PM

In this module, students will build upon their UAS and sensor skills. They will learn the importance of target identification and be able to manipulate the sensor and aircraft simultaneously.

7:45 AM	Arrive at Crisis City Training Center (CCTC)
8:00 AM	Bucket - bushes (1 hour flight time per student)
10:00 AM	Bucket - trees (1 hour flight time per student)
	Lunch provided during alternating flights
12:00 PM	Extended range buckets - trees and bushes (1 hour flight time per student)
2:00 PM	Embedded target(s) scenario (1 hour flight time per student)





#### Course Schedule - time reflects 2 on 1 instruction

#### **Day 2 continued - Night Operations**

#### **Learning Objectives:**

Students will learn the basics or night operations and the considerations of low-light environments. This module incorporates thermal sensor integration on a UAS and how to plan and execute night-based Search and Rescue operations.

6:30 PM	Arrive at Crisis City Training Center (CCTC)
7:00 PM	Ground Instruction
	i. SAR Discussion - Autonomous, tactical search walkthroughs
	ii. Part 107 vs. Public Operations, SGI process
	iii. Thermal overview
8:30 PM	Night EP (1/2 hour flight time per student)
	<ul> <li>i. Basic/intermediate maneuvers over cones</li> </ul>
	ii. Illuminated buckets
	iii. Unusual orientation
9:30 PM	Night SAR EP (1/2 hour flight time per student)
	i. SAR best practices - Proper flight and application parameters
	altitude, speed, thermal settings
	ii. SAR Event-Instructor scenario
10:30 PM	Conclude for day

# Day 3 - Search and Rescue

## **Learning Objectives:**

Students will learn how to implement UAS into daytime SAR operations in this module. Multiple scenarios will be taught including searching for persons/"Silver Alert," fugitive on the run, and operations using multiple aircraft simultaneously.

7:45 AM	Arrive at Crisis City Training Center (CCTC)
8:00 AM	Ground SAR Discussion - manual/autonomous search methods
9:00 AM	Manual search for targets (1 hour flight time per student)
11:00 AM	SAR Flights/ROS (1 hour flight time per student)
	i. Sensor and application operation
	ii. Replace on Station, Crew Resource Management, co-mission coordination
	Lunch provided during alternating flights
1:00 PM	SAR event (1 hour flight time per student) - instructor provided scenario
3:00 PM	Class concludes

